Пържена сьомга с каперси

Продукти

  • 4 с.л. зехтин
  • 5 мл лимонов сок
    , прясно изцеден
  • 1 с.л. каперси
  • 1 глава лук
  • 800 г филе от сьомга
  • черен пипер
    на вкус
  • сол
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Рибата се нарязва на еднакви по големина парчета и се подправя със сол и черен пипер. Пържи се в нагорещен зехтин, първо от страната където и била кожата и когато придобие златиста коричка, се обръща.
  2. Към рибата се добавят нарязаният лук и каперсите, и се готви още 1–2 минути. Рибата трябва да остане розова в средата.
  3. Сьомгата се поднася полята с лимоновия сок и гарнирана със свежа салата.