Пържен сладолед

Продукти

  • 500 г сладолед сметанов или по избор
  • за панировката:
  • 4 яйца
  • 1 пак. обикновени бисквити
  • олио зa пържене
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 3 с.л. кокосови стърготини

Време: 105 мин.
Ниво: средно

Large parzhen sladoled

Начин на приготвяне

  1. Смиламе бисквитите и кокосовите стърготини в блендер.
  2. От сладоледа оформяме топки, които слагаме във фризера за около час да стегнат.
  3. Разбиваме две от яйцата с прясното мляко в купа.
  4. Изваждаме сладоледа от фризера и го овалваме първо в разбитите яйца, след това в смлените бисквити.
  5. Отново ги връщаме във фризера, за да стегнат за още около 30 минути.
  6. След това разбиваме останалите две яйца и овалваме топките. Пускаме ги за 2-3 секунди в силно сгорещеното олио. 
  7. Поставяме всяка в отделна купичка, декорираме с малко сметана и плод по избор, и сервираме.