Продукти
-
500
г
сладолед
сметанов или по избор
- за панировката:
-
4
яйца
-
1
пак.
обикновени бисквити
-
олио
зa пържене
-
2
с.л.
прясно мляко
-
3
с.л.
кокосови стърготини
Начин на приготвяне
- Смиламе бисквитите и кокосовите стърготини в блендер.
- От сладоледа оформяме топки, които слагаме във фризера за около час да стегнат.
- Разбиваме две от яйцата с прясното мляко в купа.
- Изваждаме сладоледа от фризера и го овалваме първо в разбитите яйца, след това в смлените бисквити.
- Отново ги връщаме във фризера, за да стегнат за още около 30 минути.
- След това разбиваме останалите две яйца и овалваме топките. Пускаме ги за 2-3 секунди в силно сгорещеното олио.
- Поставяме всяка в отделна купичка, декорираме с малко сметана и плод по избор, и сервираме.