Панирано пилешко филе

Продукти

  • 200 г галета
  • 100 г корнфлейкс
  • сол
  • олио за пържене
  • 6 яйца
  • 20 г брашно
  • 1 кг. пилешко филе

Време: 30 мин.
Ниво: лесно

Large panirano pileshko file

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме и разбъркваме добре галетата, брашното, натрошения корнфлейкс и яйцата. 
  2. В сместа овалваме тънко нарязаните парчета пиле и пържим в сгорещената мазнина. 
  3. Изваждаме панираното пилешко от тигана и го поставяме в тавичка, по желание с няколко лимонови резенчета, и запичаме за около 15-20 минути. 
  4. Сервираме със свежа салата или гарнитура по избор.