Панирани пилешкии бутчета "кентъки"
|
Продукти
-
400
г
корнфлейкс
натурален
-
4
яйца
-
400
г
пилешкии бутчета
-
за марината:
-
30
г
вегета
-
10
г
куркума
-
10
г
джинджифил
-
10
г
кориандър
-
150
мл
соев сос
-
черен пипер
на вкус
-
червен пипер
на вкус
|
Време: 60 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилешките бутчета.
- Смесваме всички продукти за маринатата и потапяме пилето в нея. Оставяме така около 30-40 минути.
- "Начукваме" или стриваме с ръце корнфлейкса и го слагаме в купичка.
- Разбъркваме яйцата и слагаме и тях в купичка.
- След това всяко бутче топим в яйце, после в корфлейкс и пържим във фритюрник.
- Сервираме горещи, по желание с кетчуп, майонеза и/или горчица.
|