Начин на приготвяне
- Филето се измива и подсушава.
- След това се начуква до желаната дебелина.
- Яйцето се разбърква добре с горчицата, чесъна, солта и черния пипер.
- Пилешките шницели се овалват в брашно, след това се потапят в яйцето.
- Оставя се да престои 8 минути, след което се отцежда от яйцето и се панира в галета.
- В тиган се сипва олио и се сгорещява.
- Пускат се шницелите и се пържат на умерен огън около 4 минути или до златисто-кафява коричка.
- След което панираните пилешки шницели се обръщат и се пържат още 3-5 минути.
- Шницелите се изваждат и се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина.
- Поднасят се топли с гарнитура по избор.
|