Панирани пилешки хапки

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 1 ч.л. куркума
  • 50 г корнфлейкс
  • 1 с.л. брашно
  • 2 яйца
  • 0,5 ч.ч. бира
  • 1 с.л. галета
  • 250 г пилешко месо

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large panirani pileshki hapki

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, галетата, куркумата, корнфлейкса, яйцата, бирата, сол и черен пипер. В сместа оваляме тънко нарязаните парчета пиле и пържим в зехтин.
  2. Изваждаме панираното пилешко от тигана и го поставяме върху домакинска хартия, за да отстраним ненужната мазнина. 
  3. По желание, преди сервиране поливаме с малко прясно изцеден лимонов сок.