Панирани пилешки филенца със сос от боровинки

Продукти

  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус
  • 1,5 ч.л. куркума
  • 150 г корнфлейкс
  • 2 с.л. брашно
  • 2 с.л. галета
  • 0,5 ч.ч. бира
  • 4 яйца
  • 1 кг пилешко филе
    , нарязано на хапки
  • за соса:
  • захар
    за карамелизиране
  • 200 г боровинки

Начин на приготвяне

  1. В купа смесваме яйцата, брашното, галетата, куркумата, корнфлейкса, бирата, солта и черния пипер на вкус. 
  2. В получената смес овалваме нарязаните пилешки филенца и ги пържим в предварително нагрятия тиган, в който сме добавили съвсем малко зехтин. 
  3. Пържим филенцата добре от двете страни. 
  4. Изваждаме панираните филенца от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия, за да отстраним ненужната мазнина. 
  5. Следва сосът. В касеролата карамелизаираме боровинките с малко захар, като разбъркваме периодично, докато се получи кремообразна смес. 
  6. Сервираме филенцата със соса от боровинки.