Панирани пилешки филенца с корнфлейкс

Продукти

  • 1 яйце
  • 2 г мащерка
  • 2 с.л. соев сос
  • сол на вкус
  • 200 г царевичен корнфлейкс , натурален
  • 400 г пилешки гърди

Време: 100 мин.
Ниво: лесно

Large panirani pileshki filentsa s kornfleyks

Начин на приготвяне

  1. Нарежете пилешките гърди на тънки филенца. Измийте ги и ги отцедете от водата добре. Посолете филенцата на вкус и добавете около 2 супени лъжици соев сос. 
  2. Оставете ги в хладилник да се охладят за около един час, като покриете съда, в който са филенцата, с фолио.
  3. В кухненски блендер изсипете корнфлейкса, мащерката и сол. Смелете на корнфлейкса и го прехвърлете в чиния. 
  4. В дълбока чиния разбийте яйцето. Извадете охладените филенца от хладилника. Всяко от филенцата първо потопете в яйце, а след това оваляйте добре в корнфлейкса.
  5. Наредете филенцата в широка чиния и ги поставете във фризера за 5 минути.
  6. Постелете с хартия за печене дъното на правоъгълна тава. Наредете филенцата на разстояние едно от друго. 
  7. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 15 минути или докато се зачервят добре. Обърнете филенцата от другата страна и печете още 10 минути.
  8. Сервирайте топли с гарнитура от свежа салата.