Продукти
-
1
яйце
-
2
г
мащерка
-
2
с.л.
соев сос
-
сол
на вкус
-
200
г
царевичен корнфлейкс
, натурален
-
400
г
пилешки гърди
Начин на приготвяне
- Нарежете пилешките гърди на тънки филенца. Измийте ги и ги отцедете от водата добре. Посолете филенцата на вкус и добавете около 2 супени лъжици соев сос.
- Оставете ги в хладилник да се охладят за около един час, като покриете съда, в който са филенцата, с фолио.
- В кухненски блендер изсипете корнфлейкса, мащерката и сол. Смелете на корнфлейкса и го прехвърлете в чиния.
- В дълбока чиния разбийте яйцето. Извадете охладените филенца от хладилника. Всяко от филенцата първо потопете в яйце, а след това оваляйте добре в корнфлейкса.
- Наредете филенцата в широка чиния и ги поставете във фризера за 5 минути.
- Постелете с хартия за печене дъното на правоъгълна тава. Наредете филенцата на разстояние едно от друго.
- Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 15 минути или докато се зачервят добре. Обърнете филенцата от другата страна и печете още 10 минути.
- Сервирайте топли с гарнитура от свежа салата.