Паниран цвят на тиквичка

Продукти

Начин на приготвяне

1. Смесваме брашното, солта и водата в голяма купа. Оставяме да престои в продължение на 1 час. Добавяме едно яйце преди да започнем да потапяме цветята в тестото.

2. Смесваме яйцата, сиренето рикота, нарязания на ситно лук, подправките, солта и черния пипер.

3. Правим надлъжен прорез на цветовете и премахваме тичинките. С помощта на малка лъжица, поставяме малко количество от плънката в основата на всяко цвете и завъртаме венчелистчетата, така че плънката да остане вътре в цветето.

4. Загряваме мазнината в тиган и потапяме всеки цвят в тестото и го слагаме в тигана. Пържим от 2 до 3 минути до златисто.

5. Изваждаме цветовете върху кухненска хартия и покриваме с хартия отгоре.

6. Сервираме докато ястието е топло.