Продукти
-
сирене
или кашкавал, по желание
-
сол
-
1
с.л.
оцет
-
галета
-
брашно
колкото поеме (около 80 г за средно голяма глава карфиол)
-
олио
за пържене
-
4
с.л.
прясно мляко
-
3
яйца
-
1
глава
карфиол
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме карфиола.
- Слагаме го да се вари цял в посолена вода и с оцета, около 10 минути.
- Отцеждаме ги и го накъсваме.
- В голяма купа смесваме яйцата, прясното мляко, брашното и малко сол (да се получи гъста смес).
- Потапяме карфиолчетата в сместа, овалваме ги в галета и ги пържим в гореща мазнина до светложълто оцветяване.
- Изваждаме ги и по желание, ги поръсваме със сирене или кашкавал.