Пандишпанов кекс "Торта"

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 1 ванилия
  • 1 бакпулвер
  • 1 ч.ч. захар
  • 200 г нишесте
    какао
  • 6 яйца
  • за гарниране:
  • 200 г сметана
    на спрей
  • за крема:
  • 40 г малини
    + 20 г, за гарниране
  • 150 мл течна сметана
    , сладка

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре.
  2. Прибавяме нишестето с разбъркания в него бакпулвер и ванилия. Накрая добавяме олиото и разбъркваме добре.
  3. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  4. За крема: пасираме малините заедно със сметаната до получаването на гъст крем. 
  5. След като кекса е поизстинал, го заливаме с крема. 
  6. След това добавяме спрей сметаната и гарнираме с малините.