Продукти
-
2
с.л.
олио
-
1
ванилия
-
1
бакпулвер
-
1
ч.ч.
захар
-
200
г
нишесте
какао
-
6
яйца
- за гарниране:
-
200
г
сметана
на спрей
- за крема:
-
40
г
малини
+ 20 г, за гарниране
-
150
мл
течна сметана
, сладка
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре.
- Прибавяме нишестето с разбъркания в него бакпулвер и ванилия. Накрая добавяме олиото и разбъркваме добре.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- За крема: пасираме малините заедно със сметаната до получаването на гъст крем.
- След като кекса е поизстинал, го заливаме с крема.
- След това добавяме спрей сметаната и гарнираме с малините.