Продукти
-
150
мл
кисело мляко
-
конфитюр от ягоди
-
10
г
желатин
-
6
с.л.
пудра захар
-
1
ванилия
-
300
мл
прясно мялко
Начин на приготвяне
- Млякото се загрява на котлона заедно със захарта и ванилията, и към него се добавя предварително разтвореният в 4 с.л. студена вода желатин.
- Киселото мляко се разбива добре и се изсипва в голяма купа. Към него на тънка струя се добавя сместа с прясното мляко, леко поизстинала, и се бърка постоянно.
- Така приготвената смес се изсипва в купички или чаши и се оставя в хладилник да стегне за около 3-4 часа.
- След като се извади от хладилника, купичките се обръщат върху чинии и се поливат с конфитюра от ягоди. По желание може да се гарнира и с малко пресни ягоди.