Пълнозърнести спагети "Карбонара"

Продукти

  • пресен босилек
  • черен пипер
  • сол
  • риган
  • 3 с.л. течна сметана
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 250 гр. пушен бекон
  • 3 бр. яйца
  • 500 гр. пълнозърнести спагети

Време: 20
Ниво: лесно

Large spageti karbonara

Начин на приготвяне

1. Запържваме съвсем леко смачканите скилидки чесън. Добавяме риган, сол и пипер. Добавяме и нарязания на кубчета пушен бекон за около 2-3 мин. и добавяме сметаната и сваляме от огъня.

2. Слагаме голяма тенджера с вода да заври. След като заври слагаме сол и добавяме спагетите. Сваряваме спагетите според указанията на производителя на отворен капак.

3. След като са готови спагетите, прецеждаме ги. Добавяме разбитите яйца и запържения бекон и разбъркваме енергично. От топлината яйцата се сваряват при бъркането.

4. Сервираме в голяма чиния и гарнираме с босилек.