Пълнозърнести палачинки с ябълки

Продукти

  • 2 ябълки
  • 40 г масло
  • 1 пак. ванилия
  • 4 яйца
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 250 мл прясно мляко
  • 70 г бяло брашно
  • 80 г пълнозърнесто брашно

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и двата вида брашно, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
  2. Обелваме и нарязваме на ситно ябълките. Прибавяме ги към сместа и разбъркваме внимателно.
  3. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  4. Преди поднасянето, може да намажем палачинките с мед и/или да декорираме с карамелизирани ябълки.