Продукти
-
2
ябълки
-
40
г
масло
-
1
пак.
ванилия
-
4
яйца
-
1
с.л.
кисело мляко
-
250
мл
прясно мляко
-
70
г
бяло брашно
-
80
г
пълнозърнесто брашно
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и двата вида брашно, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- Обелваме и нарязваме на ситно ябълките. Прибавяме ги към сместа и разбъркваме внимателно.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- Преди поднасянето, може да намажем палачинките с мед и/или да декорираме с карамелизирани ябълки.