Начин на приготвяне
- В голяма купа смесете брашното, семената, маята и солта. В друг съд смесете водата, зехтина и меда. Постепенно добавете водата към брашното, като бъркате постоянно, докато получите меко тесто. Ако ви се струва твърде лепкаво, добавете още малко брашно.
- Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го замесете за 5 минути, докато престане да лепне. При нужда го поръсете с още малко брашно.
- Намазнете продълговата форма за печене и сложете тестото в нея, като го притиснете равномерно. Покрийте го с кърпа и го оставете да бухне за час. Трябва да стане еластично и да възвръща формата си, като го натиснете с пръст. Загрейте фурната на 200 градуса.
- Направете 8 плитки разреза по тестото, намажете го с вода и го поръсете с малко брашно.
- Печете около 35-40 минути, докато се надигне и хване кафява коричка. Оставете го да изстине върху скара.
|