Пълнено свинско бон филе

Продукти

  • 2 бр. свинско бон филе
  • 1 ч.л. сол
  • 2 щипка черен пипер
  • 6 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 300 г спанак
  • 2 стръка естрагон
  • 1 връзка магданоз
  • 100 г кашкавал
  • 800 г чери домати

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large palneno svinsko bon file

Начин на приготвяне

  1. Филето се срязва с остър нож по средата, без да се стига до края. 
  2. След това се разрязва от двете страни, за да се получи едно цяло парче. Начуква се и се поръсва със сол и черен пипер. 
  3. За плънката: В 2 с.л. олио се задушава ситно нарязаният лук. Добавят се измитият и подсушен спанак, ситно нарязаният естрагон, солта и част от магданоза. Оставя се плънката леко да се охлади и се добавят парченцата кашкавал. 
  4. Разпределя се върху двете филета. Забожда се с клечки за зъби или се връзва със здрав памучен конец. 
  5. Месото се запържва от всички страни за 10 минути в 2 с.л. олио и се оставя да се допече в предварително загрята фурна за 20 минути. 
  6. В същия тиган, в който е пържено месото, се добавят чери доматите, поръсва се със сол и се запържват за 5-6 минути. 
  7. Месото се сервира, гарнирано с доматите, обилно поръсени с магданоз.