Начин на приготвяне
- Филето се срязва с остър нож по средата, без да се стига до края.
- След това се разрязва от двете страни, за да се получи едно цяло парче. Начуква се и се поръсва със сол и черен пипер.
- За плънката: В 2 с.л. олио се задушава ситно нарязаният лук. Добавят се измитият и подсушен спанак, ситно нарязаният естрагон, солта и част от магданоза. Оставя се плънката леко да се охлади и се добавят парченцата кашкавал.
- Разпределя се върху двете филета. Забожда се с клечки за зъби или се връзва със здрав памучен конец.
- Месото се запържва от всички страни за 10 минути в 2 с.л. олио и се оставя да се допече в предварително загрята фурна за 20 минути.
- В същия тиган, в който е пържено месото, се добавят чери доматите, поръсва се със сол и се запържват за 5-6 минути.
- Месото се сервира, гарнирано с доматите, обилно поръсени с магданоз.
|