Пълнено пиле с ябълки

Продукти

  • 1 пиле
    , изчистено и охладено
  • За маринатата:
  • 5 г кориандър
  • 5 г червен пипер
  • 5 г сол
  • 20 г мед
  • 20 г горчица
  • 5 г карамфил
  • 20 мл зехтин
  • За плънката:
  • 500 г сирене бри
  • 1 патладжан
  • 4 ябълки

Начин на приготвяне

  1. За плънката: Изчистваме ябълките и патладжаните, нарязваме ги на средно големи кубчета и ги разбъркваме със сиренето бри.
  2. След това пълним пилето с вече готовата плънка.
  3. За маринатата: смесваме добре всички предназначени продукти за нея и я вкарваме колкото се може по-добре между кожата и месото на пилето.
  4. Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до пълна готовност и направата на златиста коричка.
  5. По желание, гарнираме с карамелизирани ябълки на фурна.