Продукти
-
1
с.л.
масло
-
1
щипка
черен пипер
-
1
ч.л.
сол
-
420
г
гъби
-
3
скилидки
чесън
-
1
бр.
пиле
-
140
г
ориз
-
1
кубче
бульон
, пилешки
-
2
с.л.
олио
-
2
глави
лук
-
1
ч.л.
червен пипер
Начин на приготвяне
- Пилето се срязва откъм бялото месо и внимателно, с помощта на остър нож, се отделят костите. Оризът се сварява във вода с 1 кубче пилешки бульон.
- В загрято олио се запържват леко нарязаният на филийки чесън и гъбите, смесват се със сварения ориз, подправят се със сол и черен пипер.
- Обезкостеното пиле се овкусява със сол и черен пипер, слага се плънката, захваща се срязаната страна с тънки шишчета или се зашива с памучен конец.
- Намазва се отгоре с червен пипер, поставя се в тавичката върху едро нарязания лук на филийки.
- Добавят се се 100 мл вода.
- Пече се 45 минути на умерена фурна.
- Намазва се с маслото и се оставя още 10 минути във фурната.