Пълнено пиле с ориз, чесън и гъби

Продукти

  • 1 с.л. масло
  • 1 щипка черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 420 г гъби
  • 3 скилидки чесън
  • 1 бр. пиле
  • 140 г ориз
  • 1 кубче бульон
    , пилешки
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне

  1. Пилето се срязва откъм бялото месо и внимателно, с помощта на остър нож, се отделят костите. Оризът се сварява във вода с 1 кубче пилешки бульон. 
  2. В загрято олио се запържват леко нарязаният на филийки чесън и гъбите, смесват се със сварения ориз, подправят се със сол и черен пипер. 
  3. Обезкостеното пиле се овкусява със сол и черен пипер, слага се плънката, захваща се срязаната страна с тънки шишчета или се зашива с памучен конец. 
  4. Намазва се отгоре с червен пипер, поставя се в тавичката върху едро нарязания лук на филийки. 
  5. Добавят се се 100 мл вода. 
  6. Пече се 45 минути на умерена фурна. 
  7. Намазва се с маслото и се оставя още 10 минути във фурната.