Продукти
-
щипка
кимион
-
щипка
червен пипер
-
1
глава
лук
-
1
с. л.
зехтин
-
200
г
булгур
-
5
домата
-
5
червени
чушки
-
черен пипер
-
сол
-
40
г
орехи
Начин на приготвяне
1. Заливаме булгурът с вряща подсолена вода и го оставяме за 10 мин. да набъбне. Настъргваме главата лук и я задушаваме в зехтин с малко сол и вода. Добавяме кимион, червен и черен пипер, едро нарязаните орехови ядки и сваляме от котлона.
2. Добавяме булгура и разбъркваме добре. Измиваме чушките и доматите и ги издълбаваме, като запазваме капачетата им. Нарязваме на ситно семенната част на доматите и по желание я добавяме към сместта за пълнене.
3. Напълваме чушките и доматите и ги затваряме с капачетата. Нареждаме ги в тавичка, слагаме малко зехтин и вода и печем на 180 градуса за около 35-40 мин.