Начин на приготвяне
- Почистваме внимателно калмарите.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и добавяме зеленият лук, чесъна и спанака. Разбъркваме внимателно докато спанакът завехне. Оставяме да изстинат.
- Разбъркваме рикотата се разбърква със спанака, мащерката, трохите, магданоза, кората от лимон и белтъка. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Пълним калмарите със сместа, но не напълно, а до половината.
- В дълбок тиган загряваме малко зехтин и запържваме леко калмарите. Добавяме малко гореща вода в тигана и го покриваме с капак. Така задушаваме около 20 минути.
- Оставяме ги да изстинат леко и ги срязваме през средата или на филийки.
- Сервираме с гарнитура от задушени зеленчуци.
|