Начин на приготвяне
- Измиваме внимателно доматите и ги подсушаваме със салфетка. Отрязваме “капачето” на всеки домат и издълбаваме вътрешността му. Почисваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Картофа и моркова също нарязваме на ситно, а лука накълцваме.
- В тиган сгорещяваме 2 с.л. олио и запържваме лука. Добавяме 350 мл. от бульона и ориза. Оставяме да заври, след което намаляме огъня и оставяме да къкри за около 20 минути.
- В останалото олио запържваме гъбите. Добавяме зелените подправки, солта, черния пипер и лимоновия сок.
- Смесваме ориза с гъбите, картофа и моркова. Напълваме издълбаните домати с оризовата смес.
- В намаслена тавичка подреждаме доматите и доливаме останалия бульон.
- Печем във фурна за 15 минути, при температура 200 градуса.
|