Пълнени чушки с леща

Продукти

  • черен пипер
  • сол
  • 300 мл. олио
  • 1 връзка магданоз
  • 250 г топено сирене
  • 400 г чери домата
  • 500 г леща
    сварена
  • 6 чушки
    червени

Начин на приготвяне

  1. Измиваме чушките и ги разрязваме на две.
  2. Почистваме ги от семките.
  3. В купа смесваме лещата заедно със солта, черния пипер, ситно нарязаният магданоз и олиото. Разбъркваме добре.
  4. Напълваме чушките с лещата. Отгоре поставяме чери доматките, разрязани на две и слагаме по няколко парченца сирене.
  5. Запичаме за около 15 - 20 минути (до златиста коричка на сиренето), на умерена фурна.
  6. Ястието сервираме леко охладено.