Пълнени чушки с кайма

Продукти

  • 1 яйце
  • 6 с.л. зехтин
  • 200 гр домати от консерва
  • 500 гр кайма смес
  • 1 к.ч. ориз
  • черен пипер
  • чубрица
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 0,5 ч.л. сол
  • 1 глава лук
  • 10 бр. камби
  • 5 с.л. брашно
  • 200 мл прясно мляко
  • магданоз
  • 400 гр кисело мляко

Начин на приготвяне

1. Нарязваме лука на ситно, добавяме червения пипер, чубрицата, сол и черен пипер на вкус. За да е по-здравословно, не запържваме, а добавяме каймата, ориза и доматите и зехтина.

2. С така получената сурова смес, напълваме почистените и измити камби, като използваме малка лъжичка. Запазваме капачетата на камбите при изрязването и затваряме с тях пълнените камби. Друг вариант е да поръсим камбите с брашно.

3. Нареждаме камбите в тенджера (може и тенджера под налягане), заливаме с вода, колкото леко да ги покрием. Варим на слаб огън около 25-30 мин.

4. Преди да свалим от огъня, разбиваме 1 яйце, 200 мл прясно мляко и 5 с.л. вода и заливаме чушките. Оставяме още около 5-7 мин. на огъня. Така соса се сгъстява. След като свалим от котлона, сервираме поръсени с магданоз и гарнитура кисело мляко. По желание в киселото мляко можем да сложим малко сол и смачкана скилидка чесън.