Продукти
-
1
яйце
-
6
с.л.
зехтин
-
200
гр
домати от консерва
-
500
гр
кайма смес
-
1
к.ч.
ориз
-
черен пипер
-
чубрица
-
0,5
ч.л.
червен пипер
-
0,5
ч.л.
сол
-
1
глава
лук
-
10
бр.
камби
-
5
с.л.
брашно
-
200
мл
прясно мляко
-
магданоз
-
400
гр
кисело мляко
Начин на приготвяне
1. Нарязваме лука на ситно, добавяме червения пипер, чубрицата, сол и черен пипер на вкус. За да е по-здравословно, не запържваме, а добавяме каймата, ориза и доматите и зехтина.
2. С така получената сурова смес, напълваме почистените и измити камби, като използваме малка лъжичка. Запазваме капачетата на камбите при изрязването и затваряме с тях пълнените камби. Друг вариант е да поръсим камбите с брашно.
3. Нареждаме камбите в тенджера (може и тенджера под налягане), заливаме с вода, колкото леко да ги покрием. Варим на слаб огън около 25-30 мин.
4. Преди да свалим от огъня, разбиваме 1 яйце, 200 мл прясно мляко и 5 с.л. вода и заливаме чушките. Оставяме още около 5-7 мин. на огъня. Така соса се сгъстява. След като свалим от котлона, сервираме поръсени с магданоз и гарнитура кисело мляко. По желание в киселото мляко можем да сложим малко сол и смачкана скилидка чесън.