Пълнена пъстърва

Продукти

  • 1 ч.л. копър
  • 200 г топено сирене
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. девесил
  • 4 глава лук
  • 2 к.ч. орехи
  • 4 пъстърви
  • 1 ч.л. сол

Време: 45 мин.
Ниво: средно

Large palnena pastarva

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пъстървите. 
  2. Правим смес от орехите, ситно нарязаните лук и копър, натрошеното топено сирене, солта и подправките. 
  3. Печем пъстървите, първо покрити с фолио "Fino", а после допичаме без него до получаване на хрупкава коричка. 
  4. Поднасяме топла, с гарнитура по желание (зелена салата, задушени зеленчуци или печени картофки).

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).