Пълнена пъстърва с бадеми

Продукти

  • 1 с.л. пресен риган
  • 4 с.л. ситно нарязан магданоз
  • 300 гр белени бадеми
  • пипер
  • сол
  • 4 с.л. краве масло
  • 2 лимона
  • 6 пъстърви

Време: 145
Ниво: лесно

Large palnena pastarva s bademi

Начин на приготвяне

1. Почистваме и измиваме пъстървите, намазваме с лимон, поръсваме с пипер и сол и оставяме да преседят около 2 часа в хладилника.

2. Разбъркваме магданоза, начуканите на едро белени бадеми и добавяме маслото. Намазваме пъстървата отново с масло и пълним с плънката. Увиваме всяка една с конец за печене.

3. Подреждаме ги в тавичка и печем на 220 градуса около 25 мин.