Пълнена агнешка плешка

Продукти

  • магданоз
  • 2 с.л. стафиди
  • 2 сурови яйца
  • 2 сварени яйца
  • черен пипер
  • агнешки черен дроб
  • сол
  • 0 ч.ч. ориз
  • 5 с.л. олио
  • 6 стръка зелен лук
  • 1 агнешка плешка

Време: 75
Ниво: лесно

Large agneshko pecheno

Начин на приготвяне

1. Правим дълбок разрез между ребрата и лопатката на агнешката плешка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер.

2. Запържваме леко нарязания пресен лук и олиото. Прибавяме половин чаша ориз и също го запържваме. Поръсваме със сол и черен пипер, след което наливаме 1 чаша гореща вода. Оставяме го на слаб огън, докато ориза набъбне.

3. Сваляме от огъня и добавяме ситно нарязан сварен черен дроб, 2 ситно нарязани сварени яйца, 2 сурови яйца, 2 лъжици стафиди и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме сместта и напълваме с нея плешката.

4. Зашиваме с конец отвора и слагаме плешката в тавичка. Поливаме с половин чаша мазнина и 1 гореща чаша вода и я печем, покрита с фолио на 180 градуса около 40 мин. След това махаме фолиото и оставаме да се запече добре, като поливаме със соса.

5. Сервираме с гарнитура от зелена салата, плънката и пържени картофи.