Пълнена агнешка плешка |
|
Продукти
|
Време: 75
|
Начин на приготвяне1. Правим дълбок разрез между ребрата и лопатката на агнешката плешка. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. 2. Запържваме леко нарязания пресен лук и олиото. Прибавяме половин чаша ориз и също го запържваме. Поръсваме със сол и черен пипер, след което наливаме 1 чаша гореща вода. Оставяме го на слаб огън, докато ориза набъбне. 3. Сваляме от огъня и добавяме ситно нарязан сварен черен дроб, 2 ситно нарязани сварени яйца, 2 сурови яйца, 2 лъжици стафиди и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме сместта и напълваме с нея плешката. 4. Зашиваме с конец отвора и слагаме плешката в тавичка. Поливаме с половин чаша мазнина и 1 гореща чаша вода и я печем, покрита с фолио на 180 градуса около 40 мин. След това махаме фолиото и оставаме да се запече добре, като поливаме със соса. 5. Сервираме с гарнитура от зелена салата, плънката и пържени картофи. |