Пълнен шаран с орехи и канела
|
Продукти
-
вода
-
1
лимон
-
2
мандарини
-
зехтин
-
1
щипка
канела
-
500
г
лук
-
200
г
орехи
-
1
шаран
около 1,5-2 кг.
|
Време: 3 ч. 50 ми
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Осоляваме шарана. Обелваме и нарязваме цитрусите и ги добавяме към шарана. Оставяме го да престои така около 2-3 часа.
- След това почистваме и нарязваме лука на ситно.
- Загряваме тиган с малко зехтин и сол и изпържваме лука докато поумекне и пожълтее.
- След като се изпържи го отстраняваме от котлона и към него добавяме орехите и канелата.
- Разбъркваме сместа хубаво.
- Напълваме шарана със сместа и го зашиваме.
- Поставяме шарана в подходяща тава и го намазваме хубаво със зехтин. Около него, запълваме тавата с вода.
- Печем на 200-220 градуса, около 50 минути. (Щом шарана се зачерви значи е готов).
|