Пълнен шаран с орехи и канела

Продукти

  • вода
  • 1 лимон
  • 2 мандарини
  • зехтин
  • 1 щипка канела
  • 500 г лук
  • 200 г орехи
  • 1 шаран около 1,5-2 кг.

Време: 3 ч. 50 ми
Ниво: средно

Large palnen sharan s orehi i kanela

Начин на приготвяне

  1. Осоляваме шарана. Обелваме и нарязваме цитрусите и ги добавяме към шарана. Оставяме го да престои така около 2-3 часа.
  2. След това почистваме и нарязваме лука на ситно.
  3. Загряваме тиган с малко зехтин и сол и изпържваме лука докато поумекне и пожълтее.
  4. След като се изпържи го отстраняваме от котлона и към него добавяме орехите и канелата.
  5. Разбъркваме сместа хубаво.
  6. Напълваме шарана със сместа и го зашиваме.
  7. Поставяме шарана в подходяща тава и го намазваме хубаво със зехтин. Около него, запълваме тавата с вода.
  8. Печем на 200-220 градуса, около 50 минути. (Щом шарана се зачерви значи е готов).