Продукти
-
40
г
масло
-
1
пак.
ванилия
-
150
г
брашно
-
250
мл.
прясно мляко
-
4
яйца
- за плънката:
-
мента
за декорация
-
120
г
сметана спрей или бита
-
80
г
ягоди
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- Преди поднасяне поставяме сметана и ягоди върху всяка палачинка. Прегъваме или завиваме на руло, добавяме още ягоди, декорираме с листа мента и сервираме.