Продукти
-
40
г
боровинки
-
80
г
ягоди
-
40
г
масло
-
1
пак.
ванилия
-
4
яйца
-
1
с.л.
кисело мляко
-
250
мл.
прясно мляко
-
150
г
брашно
-
100
г
овесени ядки
, предварително приготвени
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- Преди поднасяне, гарнираме палачинките с ягодите, боровинките и овесените ядки.
- По желание, може да добавим и малко сметана на спрей.