Палачинки с кленов сироп и банани

Продукти

  • 1 пак. ванилия
  • 4 яйца
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 300 мл прясно мляко
  • 200 г брашно
  • 40 г масло
  • 4 банана
  • 100 мл кленов сироп

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
  2. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  3. Във всяка палачинка поставяме банан и малко кленов сироп. Завиваме ги на рула. 
  4. По желание, преди сервираме гарнираме с малко шоколадов топинг, листенца мента и поръсваме с пудра захар.