Палачинки с фъстъчено масло

Продукти

  • 200 г фъстъчено масло
  • 5 яйца
  • 1 пак. ванилия
  • 40 г масло
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 330 мл прясно мляко
  • 220 г брашно

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
  2. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  3. Всяка палачинка намазваме с малко фъстъчено масло и завиваме на руло.
  4. По желание, преди сервиране поръсваме с канела.