Палачинки с авокадо, сметана и бекон

Продукти

  • 1 скилидка чесън
  • 2 броя авокадо
  • 300 мл сметана
  • 1 ягода
  • 250 г бекон
  • 250 мл прясно мляко
  • 150 г брашно
  • 4 яйца
  • 1 пак. ванилия
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 1 връзка лук
  • 0,5 ч.л. чили на прах
  • 125 г сирене чедър
  • 50 г масло
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Време: 55 мин.
Ниво: средно

Large palachinki s avokado smetana i bekon

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата в купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста еднородна смес.
  2. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
  3. В нагрят, намазан с масло тиган, сипваме сместа и изпържваме от двете страни, до зачервяване на палачинките.
  4. Нарязваме бекона и го запържваме, докато стане хрупкав от всички страни.
  5. Добавяме в тигана нарязаното на тънки лентички авокадо и разбъркваме заедно с бекона.
  6. В отделен съд смесваме сметаната с чесъна, лука и чилито.
  7. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
  8. Смесваме сметановия сос заедно със запържения бекон и авокадо.
  9. Всяка палачинка завиваме с малко от соса (количество на вкус). 
  10. По желание, гарнираме с малко натрошено сирене и сервираме.