Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата в купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста еднородна смес.
- Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган, сипваме сместа и изпържваме от двете страни, до зачервяване на палачинките.
- Нарязваме бекона и го запържваме, докато стане хрупкав от всички страни.
- Добавяме в тигана нарязаното на тънки лентички авокадо и разбъркваме заедно с бекона.
- В отделен съд смесваме сметаната с чесъна, лука и чилито.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Смесваме сметановия сос заедно със запържения бекон и авокадо.
- Всяка палачинка завиваме с малко от соса (количество на вкус).
- По желание, гарнираме с малко натрошено сирене и сервираме.
|