Продукти
-
1
скилидка
чесън
-
2
броя
авокадо
-
300
мл
сметана
-
1
ягода
-
250
г
бекон
-
250
мл
прясно мляко
-
150
г
брашно
-
4
яйца
-
1
пак.
ванилия
-
1
с.л.
кисело мляко
-
1
връзка
лук
-
0,5
ч.л.
чили
на прах
-
125
г
сирене чедър
-
50
г
масло
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата в купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста еднородна смес.
- Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган, сипваме сместа и изпържваме от двете страни, до зачервяване на палачинките.
- Нарязваме бекона и го запържваме, докато стане хрупкав от всички страни.
- Добавяме в тигана нарязаното на тънки лентички авокадо и разбъркваме заедно с бекона.
- В отделен съд смесваме сметаната с чесъна, лука и чилито.
- Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Смесваме сметановия сос заедно със запържения бекон и авокадо.
- Всяка палачинка завиваме с малко от соса (количество на вкус).
- По желание, гарнираме с малко натрошено сирене и сервираме.