Палачинки "Патат"

Продукти

  • 3 картофа
  • 2 яйца
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. нишесте
    картофено
  • бакпулвер
  • сол
  • черен пипер
  • зелен лук
  • тиквено олио
  • черен хайвер
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме картофите, лука и чесъна. 
  2. Поставяме ги в блендер, като добавяме яйца, картофено нишесте, бакпулвер, сол и черен пипер. Пасираме всичко. 
  3. Пресипваме готовата смес в купа и добавяме зелен лук. 
  4. Със сместа правим палачинки, които пържим в тиквено олио по 3 минути от всяка страна.
  5. Сервираме палачинките, като ги намазваме със заквасена сметана. Отгоре гарнираме с черен хайвер.