Продукти
-
2
г
сол
-
1
ч.л.
сода
-
105
г
брашно
-
1
ч.л.
ванилия
-
1
ч.л.
канела
-
260
г
овесени ядки
-
2
яйца
-
1
ч.ч.
захар
-
180
г
масло
на стайна температура
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме маслото и захарта до кремообразна и гладка смес (около 2-3 минути). Добавяме яйцата и екстракта от ванилия и разбъркваме до хомогенност.
- В отделна купа смесваме брашното, содата и солта.
- Добавяме сухата смес към течната и разбъркваме, колкото брашното да се поеме. Добавяме овесените ядки и канелата и разбъркваме леко.
- С влажни ръце оформяме по-големи бисквитки. Подреждаме ги в тава и печем около 20 минути. Трябва да са сухи по краищата, но влажни по средата.
- Оставяме бисквитките за няколко минути в тавата преди да ги прехвърлим в купа.
- По желание ги поръсваме с пудра захар.