Овчарски пай

Продукти

  • 200 г грах от консерва
  • сол
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. естрагон
  • 1 връзка магданоз
  • 1 ч.л. чубрица
  • 200 мл. кетчуп или доматено пюре
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 2,5 кг. картофи
  • 1 кг. манатарки
  • 500 г лук
  • 500 г кайма

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large ovcharski pay

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме картофите и ги пасираме на пюре. 
  2. Добавяме солта, черния пипер и естрагона.
  3. Разделяме полученото пюре на две части.
  4. В едната част добавяме яйцата и разбъркваме добре. 
  5. Слагаме нарязания на едро лук да се задуши в мазнина, към него прибавяме каймата, после гъбите и всичко останало. Тази смес също разделяме, но на две.
  6. В намаслена тавичка редуваме бялото пюре, каймата, после половината от жълтото, и пак кайма и накрая завършваме с пюре.
  7. Запичаме за около 30 минути в умерена фурна.