Продукти
-
2
с.л.
масло
разтопено
-
2
моркова
-
50
г
грах
от консерва
-
2
глави
лук
кромид
-
2
глави
чесън
-
1
к.ч.
ориз
-
4
стръка
праз лук
-
2
с.л.
олио
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме праза, кромида и чесъна. Почистваме и рендосваме морковите.
- В тиган загряваме олиото заедно с маслото и запържваме, а после задушаваме ситно нарязаните кромид лук и чесън.
- Прибавяме парчетата праз, поръсваме черния пипер и веднага наливаме 1 к.ч. топла вода, след което слагаме и рендосаните моркови. Задушаваме за около 5-6 минути на умерен огън.
- Прибавяме ориза и граха, сипваме 3 к.ч. топла вода, посоляваме и задушаваме на тих огън, докато оризът набъбне.
- Прехвърляме сместа в тавичка и печем в умерена фурна, докато оризът омекне напълно.