Продукти
-
пармезан
-
лют червен пипер
-
3
скилидки
чесън
-
75
мл
зехтин
-
4
свински наденички
-
500
гр
броколи
-
500
гр
орикете
Начин на приготвяне
1. Слагаме голяма тенджера с подсолена вода да заври. Изсипваме вътре пастата орикиете и варим според укзанията. По желание можем да я заместим с друг вид паста. Към края на варенето добавяме нарязаните броколи.
2. Обелваме наденичките и ги нарязваме на малки парченца. Загряваме зехтина в голям тиган и добавяме парченцата наденица, чесъна, лютия пипер. Пържим около 3-4 мин.
3. Когато пастата и зеленчуците са готови, оцеждаме ги добре и ги слагаме в тиган заедно с настъргания пармезан. Подправяме със сол и едросмлян черен пипер.