Ориенталска салата с риба тон

Продукти

Начин на приготвяне

1. Слагаме филето от риба тон в стъклена купа и го мариноваме с Терияки марината за 20 минути.

2. Междувременно сваряваме картофите. След 15-20 минути прибавяме към тях зеления боб, за да се свари и той. Варим още около 10 минути. Изцеждаме зеленчуците от водата и ги слагаме в голяма купа /обелваме картофите и ги нарязваме на едри парчета/.

3. Добавяме пресния зелен лук, маслините, доматите, яйцата и спанака и разбъркваме добре. За да запазим салатата топла, я покриваме с кърпа.

4. Изпичаме на грил тиган филетата от риба тон по 2 минути от всяка страна. Сипваме в тигана останалата марината с горчицата и лимоновия сок и готвим още 2 минути.

5. Сипваме салатата в купички и отгоре разпределяме рибата.