Продукти
-
8
чери домати
-
3
яйца
-
30
гр.
черни маслини
-
1
връзка
пресен лук
-
225
гр.
зелен боб
-
450
гр.
картофи
-
4
с.л.
терияки марината
-
400
гр.
филе риба тон
-
1
с.л.
горчица
-
сок половин
лимон
-
50
гр.
бейби спанак
Начин на приготвяне
1. Слагаме филето от риба тон в стъклена купа и го мариноваме с Терияки марината за 20 минути.
2. Междувременно сваряваме картофите. След 15-20 минути прибавяме към тях зеления боб, за да се свари и той. Варим още около 10 минути. Изцеждаме зеленчуците от водата и ги слагаме в голяма купа /обелваме картофите и ги нарязваме на едри парчета/.
3. Добавяме пресния зелен лук, маслините, доматите, яйцата и спанака и разбъркваме добре. За да запазим салатата топла, я покриваме с кърпа.
4. Изпичаме на грил тиган филетата от риба тон по 2 минути от всяка страна. Сипваме в тигана останалата марината с горчицата и лимоновия сок и готвим още 2 минути.
5. Сипваме салатата в купички и отгоре разпределяме рибата.