Ореховки с крем от маскарпоне

Продукти

  • 2 с.л. брашно
  • 120 г пудра захар
  • 200 г орехи
    нарязани
  • 2 белтъка
  • 2 с.л. какао
  • за крема:
  • 50 г пудра захар
  • 1 ванилия
  • 100 г маскарпоне

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме белтъците на сняг заедно със захарта, на топло. 
  2. Прибавяме брашното, какаото и нарязаните орехи.
  3. С помощта на чаена лъжичка изсипваме сместа на купчинки в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. 
  4. Печем в умерена фурна.  
  5. За крема: в купа смесваме маскарпонето с пудрата захар. Разбиваме добре.
  6. Добавяме ванилията и разбиваме отново до гладка хомогенна смес.
  7. С получения крем слепяме ореховките.
  8. По желание, преди сервиране поръсваме с малко натурално какао.