Омлет с тиквички и сирене
Продукти
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 с.л.
масло
100 г
сирене
3
яйца
2
тиквички , малки
Време:
15 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Измиваме яйцата в хладка вода. Почистваме и нарязваме тиквичките на тънки кръгчета.
В купичка смесваме яйцата и тиквичките.
Добавяме сиренето и овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме внимателно.
Разтопяваме маслото в подходящ тиган на умерен огън.
Изсипваме яйцата равномерно по дъното на тигана. Внимателно повдигаме краищата на омлета със шпатула.
Омлетът трябва да е готов, когато придобие лек златист цвят.
Сервираме.