Омлет с моцарела и свежи подправки

Продукти

  • 20 г кашкавал
    настърган
  • черен пипер
    на вкус
  • 20 г зехтин
  • сол
    на вкус
  • 2 стръка магданоз
  • 10 г босилек
  • 10 г розмарин
  • 10 г салвия
  • 40 г моцарела
  • 2 яйца

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно подправките. 
  2. Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с моцарелата. Към тях прибавяме ситно нарязаните подправки, сол и черен пипер на вкус. 
  3. Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен със зехтина тиган.  
  4. Сместа пържим от двете страни до готовност.  
  5. Омлетът поднасяме топъл, поръсен с настърган кашкавал.