Продукти
-
сол
на вкус
-
риган
на вкус
-
зехтин
на вкус
-
1
с.л.
сода
бикарбонат
-
1
лимон
-
1
октопод
(около 1.5 кг.)
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме добре октопода. Одираме кожата.
- Сваряваме октопода за около 30-40 минути, в голяма тенджера с вода, с 1 с.л. сода бикарбонат.
- След като се свари, отделяме пипалата и ги посоляваме. Приготвяме дресинг с изцедения лимон, зехтин и риган, и ги заливаме.
- Загряваме оребрен тиган и го печем около 5-6 минути.
- По желание, сервираме с гарнитура от салата с белени розови домати, краставици и козе сирене.
Съвет:
Ястието е подходящо да се консумира с бяло вино и прясно изпечен хляб.