Продукти
-
120
г
шоколад
натурален
-
3
с.л.
какао
-
50
г
бадемово брашно
-
100
г
брашно
-
150
г
пудра захар
+ 40 г за овалване
-
1
яйце
-
80
г
масло
-
0,5
ч.л.
бакпулвер
-
2
г
сол
-
5
мл
ликьор
"Бейлис"
Начин на приготвяне
- На водна баня разтапяме шоколада и маслото, прибавяме ликьора.
- Оставяме шоколадовата смес да се охлади.
- Пресяваме и смесваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта.
- Разбиваме яйцето и захарта.
- Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране.
- Прибавяме брашнената смес и разбъркваме.
- Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено).
- Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар.
- Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
- Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути.