Продукти
-
200
мл.
вряла вода
-
2
моркова
нарязани на дребно
-
350
гр.
кайма
-
1
кг.
картофи
-
2
с.л.
зехтин
-
2
скилидки
чесън
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
куркума
-
1
ч.л.
кориандър
смлян
-
0,5
ч.л.
сол
-
1
ч.л.
червен пипер
-
1
ч.л.
кимион
- сос от кисело мляко:
-
300
мл.
кисело мляко
-
50
мл.
вода
-
1
с.л.
копър
нарязан, пресен
Начин на приготвяне
- В сух тиган загряваме подправките без олиото. След това добавяме олиото и запържваме за още 2-3 минути. Добавяме каймата, омесваме я добре с подправките, разбъркваме всичкоза околко 2 минути. След това добавяме картофите и морковите. Заливаме с врялата вода. Покриваме с капак и оставяме на бавен огън за около 10 минути.
- През това време загряваме фурната и изсипваме всичко в тава. Мусаката печем на 180 градуса, за около 20 минути.
- Междувременно разбиваме 5 яйца и 250 гр. кисело мляко с малко сол, и заливаме мусаката. Печем до златисто-кафява коричка.
- За соса: Смесваме и разбъркваме много добре всички продукти.