Мусака с индийски подправки

Продукти

  • 200 мл. вряла вода
  • 2 моркова
    нарязани на дребно
  • 350 гр. кайма
  • 1 кг. картофи
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. кориандър
    смлян
  • 0,5 ч.л. сол
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. кимион
  • сос от кисело мляко:
  • 300 мл. кисело мляко
  • 50 мл. вода
  • 1 с.л. копър
    нарязан, пресен

Начин на приготвяне

  1. В сух тиган загряваме подправките без олиото. След това добавяме олиото и запържваме за още 2-3 минути. Добавяме каймата, омесваме я добре с подправките, разбъркваме всичкоза околко 2 минути. След това добавяме картофите и морковите. Заливаме с врялата вода. Покриваме с капак и оставяме на бавен огън за около 10 минути.
  2. През това време загряваме фурната и изсипваме всичко в тава. Мусаката печем на 180 градуса, за около 20 минути.
  3. Междувременно разбиваме 5 яйца и 250 гр. кисело мляко с малко сол, и заливаме мусаката. Печем до златисто-кафява коричка.
  4. За соса: Смесваме и разбъркваме много добре всички продукти.