Мус от бял шоколад с малини

Продукти

  • мента
    - няколко листенца за декорация
  • 100 г бял шоколад
  • 0,5 ч.ч. сметана
    - млечна, неподсладена за разбиване
  • 30 г малини
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. захар

Начин на приготвяне

  1. Разбъркваме с тел жълтъците и захарта, и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват. 
  2. Добавяме начупения на парченца бял шоколад и разбъркваме до разтопяването му, като внимаваме да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен. 
  3. Оставяме да се охлади. Добре охладената сметана разбиваме на пухкав крем и внимателно я смесваме и разбъркваме с шоколадовата основа. 
  4. Изсипваме муса в купички и го оставяме на студено в хладилника да стегне.  
  5. Преди сервиране добавяме малините и гарнираме с листенца прясна мента.