Мраморен кекс

Продукти

  • 2 г сол
  • 2 с.л. какао
  • 1 с.л. бакпулвер
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бадемов аперитив
  • 1 ванилия
  • 1 ч.ч. олио
  • 1 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.ч. захар
  • 4 яйца

Начин на приготвяне

  1. В купа разбиваме яйцата със захарта до пухкава смес. Прибавяме млякото, олиото, ванилията и бадемовия аперитив. 
  2. Пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме към сместа. Разделяме сместа на две части, като едната я оцветяваме с какао. 
  3. В центъра на тава слагаме 3 с.л. от едната смес, след това от другата и така редуваме до изчерпването им. Печем в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 40 минути.  
  4. След като извадим кекса от фурната, го оставяме за 10 минути да поизстине и след това го режем.