Млечен крем с яйца и нишесте

Продукти

  • 1 пакетче ванилия
  • 2,5 с.л. брашно
  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 2 с.л. нишесте
    в вкус по избор
  • 1 литър прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Размиваме нишестето, брашното и захарта в 1 ч.ч. студено мляко, за да се получи гладка смес. 
  2. Към нея прибавяме разбитите жълтъци и ванилията. 
  3. Поставяме млякото на котлона и след като заври, на тънка струя и при непрекъснато бъркане изсипваме в него сместа. Варим около 15 минути. След като изстине, прибавяме внимателно разбитите на сняг белтъци. 
  4. По желание преди сервиране гарнираме с пресни плодове.